SE-metoden

SE-metoden er en kropsterapeutisk metode udviklet af  psykolog og biofysiolog Peter A. Levin, og som er specielt god at anvende i chok og traumebehandling. Metoden kan opløse og mindske de stressreaktioner, der kommer fra chok og traumer.

Når vi kommer ud for chokoplevelser som f.eks. overfald, overgreb eller oplever at underlaget pludselig forsvinder under os,  fordi  der optræder alt for mange belastninger i vores liv på én gang,  kan nervesystemet blive stresset og overvældet i en sådan grad, at der opstår en række symptomer.  Det kan være kronisk træthed og anspændthed, problemer med koncentration og opmærksomhed, migræne, søvnforstyrrelser, depression og andre symptomer på PTSD  (post traumatic stress disorder). Det kan opleves som om, at hoved og krop ikke længere samarbejder og hænger sammen på normal vis. Det kan også give en følelse af  at være ude af sig selv.

Den stress, som begivenheden har udløst, bliver siddende efterfølgende, som en fastfrossethed i kroppen. Det kan give en oplevelse af, at vi  stadig reagerer som om vi står i faresituationen. Måske er vi på vagt hele tiden, eller føler os magtesløse og overvældede. Det kan være en meget ubehagelig tilstand at være i. Ubehandlet kan symptomerne stå på i årevis.

Med SE-metoden kan man på en nænsom måde gå i “dialog” med kroppen og nervesystemet på en sådan måde , at den indre fastfrossethed eller stress langsomt kan løsnes og organismen bringes tilbage til sin naturlige balance. SE metoden kan med stor fordel kombineres med lydterapi. Lyden kan være en stor hjælp til at få skabt kontakt med “det trygge sted” inde i os og hjælpe os med at få beroliget og afbalanceret det alarmerede nevesystem.

 

 

Sidebar
Skriv til os

Ring til os