Indre rejse til musik

Indre rejse til musik er en terapimetode, hvor vi arbejder i en ændret bevidsthedstilstand eller meditativt, så adgangen til underbevidstheden og ubevidste lag er tilgængelig. Metoden består af 4 faser og foregår sådan her:

1) En indledende samtale, hvor vi taler om, hvilken problemstilling der fylder i dit liv her og nu, og hvad du som udgangspunkt gerne vil arbejde med og have fokus på.

2) På baggrund af det fokus, vi aftaler, finder jeg et musikprogram, som danner ramme omkring rejsen. Musikken hjælper til ved at sætte et spejl op i forhold til det, der udspiller sig i dit indre følelsesmæssige landskab lige nu.

3) Du guides ind i en afspænding, hvor du er i en dyb, afslappet tilstand, men samtidig er i dialog med mig under hele rejsen. Jeg er med som din rejsekammerat og stiller spørgsmål undervejs og guider i det omfang, der er brug for det. Rejsen går i gang ved, at du føres hen til udgangspositionen, og musikken starter. Musikken og dine følelser og indre ressourcer vil hjælpe med til at skabe den oplevelse, som du har brug for her og nu – i form af billeddannelser, kreativitet og fantasi.

4) Herefter sker der en efterbearbejdning af det, der er kommet op under din rejse, og som du er mest opmærksom på. Efterbearbejdningen kan bestå af samtale og/eller ved at give det oplevede et kreativt udtryk i form af f.eks. tegning, ler eller poesi.

Under hele rejsen er jeg med og hjælper dig med at føle dig tryg, uanset hvad der dukker op.

Dette er en dybdegående psykoterapeutisk metode, hvor intellektet, så vidt muligt, er sat ud af spil, og hvor der er skabt adgang til en bevidst kontakt med følelserne og det, der ligger i vores underbevidsthed og overbevidsthed.

I følgende case kan du læse om Kristines`s oplevelse og om hvordan en hypnoterapeutisk session med musik kan forløbe:

“For ca. 16 år siden stoppede de sexuelle krænkelser, som blev begået af min storebror; og som jeg bar på alene i 14 år.

Jeg møder op til første møde hos Annelene og er ekstrem nervøs. Vi taler kort og Annelene fortæller mig at musikterapi ville kunne gavne, så jeg kommer op på en briks og får et tæppe på.

Jeg guides ind i en dyb afspændning og rygsækken bliver stille og roligt tømt til lyden af klassisk musik.

Musikken til sådan et  forløb er nøje udvalgt. Jeg kan f.eks. huske at jeg har en episode med en konfrontation med min storebror, hvor vi lytter til Bach. Her er musikken så intens at jeg faktisk græder.

Mine følelser blev båret af sted af musikken; i den betydning at musikken faktisk både giver et skub og holder følelserne i gang- det er en genial hjælp. Samtidigt er det rigtig godt at stå i en situation med alle sine følelser, hvor man ikke bliver analyseret- du arbejder rent faktisk med dig selv. Alt hvad der foregår hos psykologen er mellem dig og dit indre, der er intet rigtig og forkert- der er kun dig og dine følelser!

Jeg havde et frygteligt billede inde i mit hoved inden jeg kom til psykolog: der ville sidde et menneske og analysere alle mine følelser og hele tiden spørge ” hvordan får det dig til at føle?” Hos Annelene analyserede vi følelserne sammen. Jeg bearbejdede dem og fik min indre ro tilbage.

Svarene findes ikke i en bog; jeg sad med alle svarene, jeg havde bare gemt dem langt væk… musikken hjalp mig ind i mit indre, de hjalp følelserne frem og min indre styrke bearbejdede alt hvad der skulle bearbejdes, så jeg kunne komme hel igennem dette forløb.”

 

Kristine 25 år

 

Læs mere om musikterapi Kontakt mig, hvis du vil vide mere
Sidebar
Skriv til os

Ring til os